Powered By Blogger

May 19, 2022

MFC-UNIT-1-2. Strong Induction and Well Ordering

Strong Induction and Well Ordering

1.        1

A polygon with 7 sides can be triangulated into ________
a) 7
b) 14
c) 5
d) 10

Answer: c
Explanation: A simple polygon with n sides can be triangulated into n-2 triangles, where n > 2.

C

 

2.        2

A polygon with 12 sides can be triangulated into _______
a) 7
b) 10
c) 5
d) 12

Answer: b
Explanation: A simple polygon with n sides can be triangulated into n-2 triangles, where n > 2.

B

3.        3

Suppose that P(n) is a propositional function. Determine for which positive integers n the statement P(n) must be true if: P(1) is true; for all positive integers n, if P(n) is true then P(n+2) is true.
a) P(3)
b) P(2)
c) P(4)
d) P(6)

Answer: a
Explanation: By induction we can prove that P(3) is true but we can’t conclude about P(2), p(6) and P(4).

 

A

4.        4

Suppose that P(n) is a propositional function. Determine for which positive integers n the statement P(n) must be true if: P(1) and P(2) is true; for all positive integers n, if P(n) and P(n+1) is true then P(n+2) is true.
a) P(1)
b) P(2)
c) P(4)
d) P(n)

Answer: d
Explanation: By induction, we can prove that P(n) is true.

D

5.        5

10. A polygon with 25 sides can be triangulated into _______
a) 23
b) 20
c) 22
d) 21

Answer: a
Explanation: A simple polygon with n sides can be triangulated into n-2 triangles, where n > 2.

A

6.        6

Suppose that P(n) is a propositional function. Determine for which positive integers n the statement P(n) must be true if: P(1) is true; for all positive integers n, if P(n) is true then P(n+2) is true.
a) P(3)
b) P(2)
c) P(4)
d) P(6)
Answer: a
Explanation: By induction we can prove that P(3) is true but we can’t conclude about P(2), p(6) and P(4).

 

A

7.        7

Which amount of postage can be formed using just 3-cent stamp and 10-cent stamps?
a) 27
b) 20
c) 11
d) 5
Answer: a
Explanation: We can form 27 cent of postage with nine 3-cent stamp and 20-cent postage can be formed by using two 10-cent stamps.

 

A

8.        8

Which amount of postage can be formed using just 4-cent and 11-cent stamps?
a) 2
b) 5
c) 30
d) 10
Answer: d
Explanation: We can form 30 cent of postage with two 4-cent stamp and two 11-cent stamp.

 

D

 

No comments:

Post a Comment

Featured Post

Data Analysis

    What is data analysis and its significance?   Data analysis is the process of collecting, transforming, and organizing data to dr...

Popular Posts